Nederlandse Lichtkoepel en Groen Licht Vlaanderen ondertekenen pamflet om kwaliteit van licht bij overheid op agenda te krijgen

GORINCHEM – De Nederlandse Lichtkoepel en Groen Licht Vlaanderen ondertekenen op 22 november een groot pamflet om de kwaliteit van licht bij de overheid van Nederland en Vlaanderen op de agenda te krijgen. Dit zal gebeuren tijdens het Lighting Experts Dinner, een exclusieve bijeenkomst waar stakeholders van de lichtindustrie samenkomen om de toekomst van licht te bepalen. Deze bijeenkomst wordt gehouden na de eerste dag van het vakevent Future Lighting in Evenementenhal Gorinchem.

Tijdens het Lighting Experts Dinner wordt op initiatief van NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde) een interactief programma gebracht en als resultaat van de avond wordt een convenant ondertekend door de Nederlandse Lichtkoepel. Deze bestaat naast NSVV uit NLA, Techniek Nederland, Dutch Daylight en NVFN) en andere partners en betrokken partijen. Het doel is om de kwaliteit van licht bij de overheid van Nederland en Vlaanderen op de agenda te krijgen, als ook bij projectontwikkelaars, gebruikers, architecten, adviesbureaus, installateurs en andere belanghebben in de keten. Voor Vlaanderen zal Groen Licht Vlaanderen het pamflet ondertekenen.

Het Lighting Experts Dinner is een exclusieve bijeenkomst die georganiseerd wordt door Future Lighting en de samenwerkende brancheorganisaties in de foyer van Next Level in Evenementenhal Gorinchem. Te gast zijn eventpartners, genodigden en pers uit de verlichtingsindustrie die na afloop van de eerste event-dag van Future Lighting samen komen om de toekomst van licht te bepalen.

Over Future Lighting
Op 22 en 23 november 2023 ontmoeten lichtontwerpers, architecten, adviseurs, facilitair managers en gebouwbeheerders elkaar op hét vakevent voor kennis en innovatie: Future Lighting. Centraal staan verdieping, kennis, nieuwe inzichten en de meest actuele lichtinnovaties. Beursorganisator Easyfairs wil bedrijven verenigen, relaties uitbouwen en de verlichtingsbranche écht verder helpen met onafhankelijke kennis aan de hand van een prikkelend programma van keynotes en innovatieve oplossingen van partners en exposanten op Future Lighting. De tweede editie van Future Lighting is op 22 en 23 november 2023 van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken op Next Level in Evenementenhal Gorinchem.