LD-Tech: “Het is opvallend hoeveel technische lichtkennis de bezoeker van Future Lighting al heeft.”

Na een succesvolle deelname aan Future Lighting 2023, is de Belgische exposant LD-Tech ook dit jaar weer van de partij. Kwalitatieve gesprekken staan voorop. Zo plantten ze vorig jaar op het event een mooi zaadje voor het project waar ze nu mee bezig zijn. We gingen in gesprek met Kevin Plessers, eigenaar van LD-Tech.

Kevin Plessers: “Led4lighting is een merk dat al sinds 2012 ledverlichting op de markt brengt. Na 5 jaren meegewerkt te hebben aan de groei van het merk, heb ik het in 2021 zelf kunnen overnemen met LD-Tech. Ondertussen hebben we ook het merk Motionz, gespecialiseerd in eventverlichting, opgestart”

Kwalitatieve gesprekken
“Bij de opstart hebben we ons meteen aangesloten bij Groen Licht Vlaanderen. Via hen werden we benaderd voor Future Lighting en dat trok meteen onze aandacht,” legt Plessers uit. “Vorig jaar hadden we een high bay armatuur tentoongesteld in doorsnede. Hier was veel interesse voor en we hebben waardevolle contacten opgedaan. Door dit jaar weer aanwezig te zijn, bouwen we verder op die herkenbaarheid en lange termijn relaties.”

Ook het Lighting Experts Dinner was een waardevolle ervaring voor LD-Tech. “Het was erg leuk en leerzaam om te horen hoe marktkenners en andere merken reageren op bepaalde stellingen. Je krijgt echt bruikbare inzichten mee.”

Belang deelname
“Future Lighting is een must voor iedereen die iets met verlichting doet,” vindt Plessers. “Het event draait niet om de verkoop van producten, maar om kennis en innovatie te delen. Hier ontmoeten we bezoekers met een hoge voorkennis, wat de gesprekken directer en relevanter maakt. Ik heb aan niemand hoeven uitleggen wat lumen per watt of lux is.”

“Nederland is het land van de verlichting, dus het is goed voor Belgische bedrijven om naar Gorinchem te komen en hun aanpak te laten zien,” zegt Plessers. “Qua techniek is er weinig verschil, maar het contact en de inzichten vormen een meerwaarde. Als we dezelfde resultaten behalen als vorig jaar, zijn we tevreden. Het is belangrijk om aanwezig te zijn en nieuwe lichtprofessionals te ontmoeten. We hopen ook dit jaar weer interessante contacten te leggen.”

Future Lighting 2024
“We werken momenteel aan een app om verlichting slimmer te maken. Dit idee is ontstaan door inspirerende gesprekken op Future Lighting 2023,” vertelt Plessers. “Met de app kun je verlichting in een bluetooth netwerk koppelen en slim aansturen. De app maakt snelle programmatie mogelijk voor de installateur. De eindklant beschikt hierna over energiezuinige, slimme verlichting. Deze investeringen worden in Vlaanderen beloond met subsidies. De app is nog in ontwikkeling, maar we hopen deze na de zomer te lanceren. Misschien wel iets om te presenteren op Future Lighting?”