Future Lighting volgt 3 grote trends

Future Lighting speelt in op de ontwikkelingen binnen de verlichtingsindustrie. Dit vertaalt zich in een kwalitatief contentprogramma en een beursvloer met exposanten en bezoekers die kijken naar de toekomst. Led, Smart Lighting en Human Centric Lighting zijn 3 hot topics in de branche, en dus ook op Future Lighting.

1. LED-verlichting
Led-verlichting is geen nieuw gegeven, maar is vanaf heden wel de enige keuze binnen in de verlichtingsindustrie. Led vervangt steeds vaker traditionele verlichting. De technologie blijft verbeteren en de voordelen van slimme elektronica stapelen zich op. Deze slimme led-oplossingen zijn energie-efficiënt, hebben een lange levensduur en zijn beter voor het milieu.

Duurzaamheid is een groot thema op Future Lighting. Verschillende aanbieders van slimme led-oplossingen tonen hun innovaties en ontwikkelingen. Daarnaast is er ook een kennissessie over de nieuwste technologieën op het gebied van led-verlichting.

2. Smart Lighting
De integratie van verlichting met slimme technologie en het Internet of Things (IoT) neemt toe. Via deze systemen kan de verlichting worden geregeld via mobiele apparaten, spraak gestuurde assistenten alsook via sensoren die beweging of natuurlijke lichtniveaus detecteren. Wat zijn de voordelen? Gemakkelijk in gebruik, energie-efficiënt en snel aanpasbaar.

Smart Lighting is een van de grote onderwerpen van het contentprogramma. Hierover worden verschillende sessies gegeven.

3. Human Centric Lighting
We spenderen veel tijd binnenshuis. Verlichtingsoplossingen die gericht zijn op het welzijn en de gezondheid van mensen winnen aan populariteit door het daglicht na te bootsen. Door de spectrale samenstelling en de intensiteit van licht aan te passen, creëer je een ideale omgeving om in te werken of te leven. Dit zorgt voor een verbeterd welzijn, een betere slaapkwaliteit, een betere alertheid en een verhoogde productiviteit.

Licht & gezondheid is een thema dat veel aandacht krijgt op Future Lighting: wat is de impact van verlichting bij oudere mensen met dementie en hoe kunnen verzorgingstehuizen dit organiseren? Daarnaast is er ook een sessie over toegankelijkheid en inclusie voor slechtzienden en ouderen.

Future Lighting brengt dé spelers uit de verlichtingsbranche samen. Een unieke kans om innovaties te ontdekken, kennis te delen en relaties uit te breiden. Een must als je mee wilt zijn met de laatste ontwikkelingen binnen de sector. Meer informatie hierover vind je op onze website.