Wim Sliepenbeek

Titel sessie
Refurbishment: minimale milieu-impact en minimale hinder op de werkvloer

Over Wim
Wim Sliepenbeek is de Internationale Sales Directeur bij ETAP Lighting International. Gedurende zijn 33-jarige carrière bij ETAP heeft hij verschillende posities bekleed in internationale verkoop, marketing en communicatie. Wim en zijn team hebben consequent de nadruk gelegd op het streven naar duurzame, comfortabele en veilige verlichtings- en noodverlichtingsoplossingen die aansluiten bij de behoeften van hun klanten. De enige constante factor gedurende de jaren is verandering geweest: de overgang van magnetische naar elektronische ballast, van fluorescerende naar LED-verlichting, en van losstaande naar verbonden systemen. Tegenwoordig ligt de focus op de overgang van lineaire naar circulaire oplossingen en de verschuiving van een projectmatige verkoopaanpak naar het bieden van uitgebreide klantenondersteuning van A tot Z, inclusief beheerde diensten via Circular Light as a Service. Wim’s educatieve achtergrond omvat studies in elektrotechniek en bedrijfskunde in Eindhoven en Breukelen.

Voor wie
Deze sessie is interessant voor professionals die betrokken zijn bij de gebieden van milieubehoud, duurzame energieoplossingen en circulaire economiepraktijken. In het bijzonder zouden degenen die zich bezighouden met klimaatverandering, energieverbruik, materiaalschaarste en duurzaam productontwerp deze sessie relevant vinden.

Wat ga je leren
Wim zal perspectief bieden op de twee belangrijkste uitdagingen waarmee onze samenleving vandaag de dag wordt geconfronteerd: klimaatverandering als gevolg van overmatig energieverbruik en de schaarste aan materialen als gevolg van de productie van producten die zijn ontworpen om te worden weggegooid wanneer ze niet meer functioneren.

Met specifieke voorbeelden zal Wim laten zien hoe de verlichtingsindustrie kan bijdragen aan het minimaliseren van haar milieueffect door oude verlichtingsinstallaties te renoveren, terwijl tegelijkertijd wordt gezorgd voor minimale verstoring van de operaties van de klant.