Verena de Kok

Titel sessie
Natuurlijk licht in de spotlights: Daglicht in het thuiskantoor

Over
In 2020 heeft ze haar bachelor Psychology & Technology behaald aan de Technische Universiteit Eindhoven, en in 2022 behaalde ze haar master Human Technology Interaction (ook aan de TU/e). Tijdens haar studie aan de TU/e ontwikkelde ze een grote belangstelling voor licht, en met name wat licht kan betekenen voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Deze ontwikkelt ze verder in haar werk als technologisch ontwerper in opleiding (Engineering Doctorate trainee) aan de TU/e. In samenwerking met VELUX is ze binnen haar rol als EngD trainee bezig aan een tof daglicht-gerelateerd project!

Voor wie
Deze sessie is interessant voor iedereen die graag een gezonde werkplek wilt creëren, thuis of op kantoor. Welke factoren dragen bij aan een zo groot mogelijke daglichttoetreding?

Dit ga je leren
Sinds de coronapandemie is het aantal thuiswerkers explosief gestegen. Een gezonde werkomgeving draagt bij aan de gezondheid en productiviteit van werknemers. Licht is een van de factoren die belangrijk zijn voor het creëren van een gezonde werkomgeving. Binnen haar EngD project deed ze onderzoek naar de inrichting van Nederlandse thuiskantoren, met een focus op factoren die bijdragen aan daglichttoetreding in de thuiswerkruimte en op de werkplek. De resultaten van dit onderzoek wil ze graag met jullie delen op Future Lighting 2023.