Leon van Warmerdam

Titel sessie
Van LED naar led

Over 
Leon van Warmerdam is een ervaren professional op het gebied van lichtontwerp. Hij staat bekend om zijn expertise in het vernieuwen van lichtinstallaties in musea en culturele erfgoedlocaties. Gedurende de afgelopen jaren heeft hij zijn vaardigheden toegepast in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, waar hij verantwoordelijk was voor het verbeteren van de lichtkwaliteit van zowel de collectie als het museumgebouw, zowel binnen als buiten. Zijn werk richt zich op het voldoen aan de specifieke eisen die musea stellen aan kleureigenschappen, dimeigenschappen en het manipuleren van licht.

Voor wie
Deze informatie kan waardevol zijn voor professionals die betrokken zijn bij soortgelijke projecten, benieuwd zijn naar de effecten en mogelijkheden met licht, of diegenen die geïnteresseerd zijn in de technische aspecten van het behoud en de presentatie van kunst en erfgoed.

Dit ga je leren
Aan het licht in musea worden speciale eisen gesteld. De lat ligt op zijn hoogst als het gaat om kleureigenschappen, dimeigenschappen, het kunnen ‘kneden’ van het licht.

Aan de hand van zijn ervaringen in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam, vertelt Leon van Warmerdam van Lichtpunt over het vernieuwen van het licht op de collectie en het gebouw (binnen en buiten) in de afgelopen 4 jaar.