Nieuwsgierig welke patenten van toepassing zijn op onze contourverlichting?
Unlumited Lighting Solutions

Nieuwsgierig welke patenten van toepassing zijn op onze contourverlichting?

Nou, deze...

Deel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

In dit flexen we vrij letterlijk met de patenten gebruikt voor onze contourverlichting.Die maken de LED-strips namelijk flexibel op een manier die niet nadelig is voor de levensduur of lichtoutput van de verlichting. Voor strips die je naar je eigen voorkeur wilt kunnen buigen is dat wel zo handig.

Twinflex™. Dit heeft betrekking op de FPCB, voluit de flexible printed circuit board, oftewel het buigbare printplaatje dat de basis vormt van iedere LED-strip. Om zo’n printplaat buigbaar te kunnen maken, zijn de koperbanen waar de LED’jes op gesoldeerd worden heel dun. Omdat deze banen zo dun zijn, kun je er heel weinig vermogen doorheen sturen. Hoe langer zo’n LED-strip wordt, hoe meer dit in acht genomen moet worden. Je krijgt dan namelijk spanningsverliezen, waardoor kleurverschillen ontstaan.

De Twinflex-technologie is in feite niets meer (maar zeker ook niet minder) dan een extra dik printplaatje, waardoor er betere warmtegeleiding plaatsvindt. De LED-strips van Clear kunnen daarom ook langer zijn zonder dat het leidt tot een verlies van lichtoutput of kleurverschillen.

Het tweede patent heet Pinboost™ en zorgt ervoor dat een LED-strip van Clear daadwerkelijk buigbaar is in de praktijk, en niet alleen in theorie. Als de solderingen van alle LED’jes meteen loskomen zodra je de strip één keer buigt, dan is het niet buigbaar. Pinboost is in essentie gewoon een extra component van koper dat ook op de printbaan gesoldeerd wordt, om de solderingen van de LED’jes heen. Het zit voor en achter een LED’je en dit blokje zorgt ervoor dat de solderingen niet losgaan bij het buigen. Dat doen maar heel weinig producenten van contourverlichting, want het vereist extra materiaal en handelingen.

Toch zijn het juist dit soort soms bijna onzichtbare stukjes technologie die het verschil maken tussen goedkoop en duurkoop. De contourverlichting van Unlumited is niet voor niets premium, want dit betaalt zich daadwerkelijk terug in een veel langere levensduur en betere kwaliteit.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht