Tower Ten
ETAP Lighting International

Tower Ten

Flexibele verlichting met een uniek design

Deel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tower Ten (onderdeel van het WTC Amsterdam) is op alle vlakken een state-of-the-art gebouw. Het gebouw is opgeleverd met een BREEAM-NL Excellent Nieuwbouw-certificaat voor energie-duurzaamheid en voor duurzaamheidsaspecten zoals ecologie, water en gezondheid waaronder binnenklimaat, ventilatie en verlichting. Deze certificering kwalificeert een gebouw op integrale duurzaamheid waarbij de vereisten hoger liggen dan wettelijk voorgeschreven. De expertise, het maatwerk en de duurzame verlichtingsoplossingen van ETAP hebben een directe impact op het energieverbruik en de energiescore.

De opdrachtgever CBRE – een wereldleider in commerciële vastgoeddiensten en investeringen – wenste maximale flexibiliteit omdat elke verdieping geschikt is voor 1 of meerdere huurders. Een verdieping moet dus opgedeeld kunnen worden in verschillende compartimenten, zonder in te boeten aan kwaliteit en comfort van de verlichting.
ETAP stelde de U7 voor, geïntegreerd en aangepast op maat van de bandrasters in het klimaatplafond. Visueel creëert dit doorlopende lijnen met ronde vormen van de U7-reeks. Aangezien de armaturen dezelfde kleur hebben als het plafond, is er een naadloze integratie van de verlichting. Het ventilatiesysteem gebruikt de verlichtingsarmaturen voor de luchtextractie.

In dit kantoorgebouw met high-end afwerking hoort gepaste noodverlichting thuis: een stijlvol modern design in combinatie met duurzaamheid en krachtige prestaties. Hiervoor is K1R de oplossing. Voor een centraal beheer van de noodverlichting koos CBRE voor de ETAP Safety Manager (ESM).

ETAP heeft bij CBRE reeds een bewezen staat van dienst. Onze kwalitatieve oplossingen en maatwerk hebben al meerdere malen hun succes bewezen in andere projecten. De lange levensduur met hoog lumenbehoud, het visueel comfort en het ontzorgen van verhuurder en huurder, geven alle betrokkenen de gebruikservaring die verwacht mag worden van toekomstgerichte kantoorgebouwen, zoals Tower Ten.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht