Jan van Riel presenteert de impact van het TL-verbod op de verlichtingsmarkt

Eerste spreker kennisprogramma Future Lighting bekend | Jan van Riel

Het gebruik van de traditionele TL buizen (T5 en T8)  is vanaf volgend jaar augustus verboden. Dit heeft alles te maken met de revisie van de Richtlijn 2011/65/EU van het Europees Parlement. Vraag is welke impact heeft dit op de verlichtingsmarkt. Ing. Jan Van Riel, voorzitter van Werkgroep D – externe activiteiten van het Belgische Instituut voor Verlichtingen en tevens Academieleider van Trilux Benelux, geeft het antwoord op Future Lighting. Dit event wordt op 23 en 24 november gehouden in Evenementenhal Gorinchem.

Future Lighting is een nieuw event voor de hele lichtketen in de Benelux. Aan het tweedaags event is een uitgebreid kennisprogramma gekoppeld dat wordt ingevuld door NSVV, IBE-BIV & Groen Licht Vlaanderen. NSVV voorzitter John de Joode zei eerder over Future Lighting: “De technologie dendert voort. Er kan nu al zo enorm veel. Zoveel dat zelfs heel veel professionals niet weten wat er allemaal mogelijk is. Niet voor niets hebben we behoefte aan een event met licht in de hoofdrol.”

Aan het event nemen 50 exposanten uit het hogere segment deel. Het kennisprogramma is opgebouwd rond de vier thema’s Licht & Architectuur, Licht & Gezondheid, Licht & Kwaliteit en Wetenschap & Onderzoek. Het programma telt twintig kennissessies.

Invulling contentprogramma
De invalshoek Licht & Architectuur wordt ingevuld vanuit het besef dat licht integraal onderdeel is van de architectuur. Voor het welbevinden van de gebruiker is naast interieur, kleur en vorm, licht een belangrijke component voor de gezondheid en productiviteit. Licht & Gezondheid is het tweede aandachtsveld. Hierin gaan sprekers in op de vraag in welke mate licht van invloed is op de gezondheid en het welbevinden van bewoners en gebruikers.

De presentatie van Jan van Riel past binnen het blok Licht & Kwaliteit, waar richtlijnen centraal staan in relatie tot de consequenties voor de technologie. In Wetenschap & Onderzoek veel aandacht voor academisch onderzoek en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Het programma biedt hiervoor ruimte aan jonge onderzoekers.

Future Lighting richt zich op installateurs, adviseurs, lichtplan architecten, facilitair manager en gebouw beheerders. Het event wordt op woensdag 23 en donderdag 24 november gehouden op Next level van Evenementenhal Gorinchem. Als exposant deelnemen aan Future Lighting is nog steeds mogelijk. Meer info op future-lighting.nl

Interesse in deelname?

Nick de Vries
Accountmanager
+31(0)6 319 930 21