Nieuw hoofdkantoor BNP Paribas in Brussel
TRILUX

Nieuw hoofdkantoor BNP Paribas in Brussel

TRILUX voorziet in lichtoplossingen op basis van Human Centric Lighting

Deel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het nieuwe hoofdkantoor van BNP Paribas in Brussel is in veel opzichten bijzonder te noemen. Aan dit state-of-the-art kantoor is ruim vier jaar gewerkt. Door de hoge bouwstandaard een toonbeeld van duurzaamheid en wellbeing. Het gebouw is aangepast aan de nieuwe, hybride manier van werken. Als verlichtingsleverancier was TRILUX al vanaf het begin van het project nauw betrokken en leverde in totaal 8.000 armaturen, volledig aangestuurd via Human Centric Lighting (HCL).

WELZIJN ALS UITGANGSPUNT
Het oude hoofkantoor van BNP Paribas dateerde uit 1979 en is volledig afgebroken. Vervolgens werd op dezelfde plek – de Warandeberg, een unieke locatie in het centrum van Brussel – het nieuwe hoofdkantoor gerealiseerd. Dit hoofdkantoor telt in totaal ruim 100.000 m2 oppervlakte verspreid over 12 verdiepingen, waarvan vijf ondergronds. Hiermee biedt het bijzondere kantoorpand een capaciteit van 4.500 werkplaatsen voor de medewerkers van BNP Paribas.

Bert van Cauteren, country manager TRILUX Benelux: “Voor dit project is TRILUX geselecteerd als totaal leverancier voor de verlichting. In nauwe samenwerking met Sweco België en VMA hebben wij gezocht naar de beste oplossing waarbij het welzijn van het personeel voor BNP Paribas prioriteit had. Om deze reden zijn we uitgekomen op een lichtplan wat zich volledig focust op HUMAN CENTRIC LIGHTING. Dit is één van de nieuwste lichttechnieken van TRILUX en laat de armaturen in het gebouw op een dynamische manier de verloop van het daglicht buiten volgen. Door het LED licht aan te laten passen in functie van het zonlicht verhogen onze armaturen de alertheid, versterken zij ieders geheugenfunctie en zullen de medewerkers van BNP Paribas zich prettiger voelen op hun werk”.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht