Bekijk de deelnemers

Bekijk hier wie je ontmoet en welke innovaties je kunt ontdekken tijdens de eerste editie van Future Lighting.

Bekijk het programma

Ontdek het zorgvuldig samengestelde conferentieprogramma, powered by NSVV, IBE-BIV en Groen Licht Vlaanderen.

Voor exposanten

Ben je exposant? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw deelname aan Future Lighting 2022.

Ben jij op zoek naar écht bruikbare handvatten, waardevolle lessen, nieuwe inspiratie én nieuwe contacten? Tijdens Future Lighting bieden we je dit én meer.

Experts uit de lichtbranche beklimmen op woensdag 23 en donderdag 24 november 2022 het podium en laten jou zien wat er allemaal mogelijk is met licht. Denk o.a. aan: hoe gebruik je licht voor datacommunicatie? Welke risico heeft een verstoord licht-donker cyclus op gezondheidsproblemen op latere leeftijd? Hoe laat je elektrische verlichting het gebrek aan daglicht op de juiste manier compenseren? Maar ook wat kunnen we leren van lichtopwekking in de natuur?

Naast toonaangevende kennissessies bieden we je ook een expo aan: exposanten en partners die de beste oplossingen bieden. Future Lighting is geen traditionele beurs, maar een toegespitste conferentie voor de lichtindustrie en een selectie van de meest toonaangevende aanbieders in lichtoplossingen.

Na afloop van Future Lighting heb jij een rugzak aan waardevolle kennis en nieuwe contacten. Samen brengen we de markt voorwaarts; door elkaar te blijven ontmoeten en de dialoog tot vernieuwing te blijven voeren. Zie ik je op 23 en 24 november?

Topsprekers op het programma

Het programma van Future Lighting bestaat uit een serie keynotes, masterclasses én kennissessies door top-notch sprekers uit binnen- en buitenland. De onderwerpen zijn geclustered in vier thema’s: Licht & Architectuur, Licht & Gezondheid, Licht & Kwaliteit en Wetenschap & Onderzoek. Hieronder vind je onze sprekers voor Future Lighting 2022. Met twintig sessies schetsen wij de toekomst. We vertalen academische kennis naar applicatiekennis. 

Professor Ir. Wout van Bommel

floris

Dr. Inês Chaves

Rik Spieringhs

Philip Ross

Dr. ir. Philip Ross

Kees Teunissen

Prof. Dr. Ing. Kees Teunissen

2

Ellen de vries

Floris Maasen

Frouck de Boer

Frouck de Boer

Altijd al willen weten…

  • Hoe je licht gebruikt voor datacommunicatie?
  • Hoe je elektrische verlichting het gebrek aan daglicht op de juiste manier laat compenseren?
  • Wat we kunnen leren van lichtopwekking in de natuur?
  • Hoe de CIE is georganiseerd en wat het belang is van het wereldwijde CIE-netwerk?
  • Wat de impact van een licht-donker cyclus is op gezondheid?

Tijdens Future Lighting krijg je antwoord op bovenstaande vragen én meer.

We gaan er samen met jou voor zorgen dat jij en je bedrijf een flinke boost krijgen op het gebied van zakelijke groei, persoonlijke ontwikkeling én inspiratie.

Doe inspiratie op bij diverse keynotes, masterclasses, kennissessies én partners. Laat je kennis groeien. En je netwerk ook!

 

We organiseren samen met NSVV, Groen Licht Vlaanderen en IBE-BIV op woensdag 23 en donderdag 24 november hét nieuwe niche event voor de verlichtingsindustrie: Future Lighting

Future Lighting is geen traditionele beurs, maar een toegespitste conferentie voor de lichtindustrie en een selectie van de meest toonaangevende aanbieders in lichtoplossingen.

De basis is een hoogwaardig conferentieprogramma dat NSVV, Groen Licht Vlaanderen en IBE-BIV samenstellen. Toonaangevende sprekers die een autoriteit zijn binnen hun eigen vakgebied. Naast  kennissessies bieden we ook een expo aan: exposanten en partners die de beste oplossingen bieden. 

Thema's

Aan Future Lighting 2022 is een tweedaags kennisprogramma gekoppeld met ruim aandacht voor de nieuwste lichttrends. De sessies zijn voor lichtontwerpers en architecten enerzijds en installateurs anderzijds. Het kennisprogramma met twintig sessies van een half uur is opgebouwd rond de volgende thema’s:

Licht & Architectuur

Licht & Architectuur

Goed licht versterkt de architectuur. Daarom is het noodzaak dat architect en lichtontwerper met elkaar gaan samenwerken. Uitgangspunt is dat licht een integraal onderdeel van de architectuur is en moet worden meegenomen in het lichtontwerp. Voor het welbevinden van de gebruiker is naast interieur, kleur en vorm, licht een belangrijke component voor de gezondheid en productiviteit.

Licht & Kwaliteit

Licht & Kwaliteit

De kwaliteit van de verlichting wordt geborgd door normen en richtlijnen. Lichtontwerpers en installateurs moeten de richtlijnen kennen en ze goed kunnen toepassen. Technologie maakt het gebruik van verlichting flexibeler, doelgerichter en intelligenter. Hoe verhouden richtlijnen en intelligente verlichting zich ten opzichte van elkaar?

Licht & Gezondheid

Licht & Gezondheid

Wat is de invloed van lichtkleuren op de biologische klok? Deze vraag wordt in het congresprogramma behandeld. Ook wordt ingegaan op de vraag hoe om te gaan met de hinder die kunstlicht kan veroorzaken op flora, fauna en mens. Hier moet op de juiste manier mee worden omgegaan. Licht weglaten is ook een vorm van kwaliteit.

Wetenschap & Onderzoek

Wetenschap & Onderzoek

Technische universiteiten leiden jaarlijks een groot aantal ‘licht’ studenten op. Zij doen onderzoek, schrijven wetenschappelijke publicaties en promoveren hierop. Maar waar zijn zij mee bezig? Wat zijn er voor nieuwe inzichten bij deze jonge honden die mogelijk later de nieuwe ‘Wout van Bommel’ en ‘Peter Hanselaar’ kunnen worden?

Event partners

Onze event partners tillen Future Lighting 2022 naar een hoger niveau.

Deze partijen bieden jou praktische oplossingen​

Bailey
Fibr8

Media partners

ALLICHT LOGO

Let’s make this inbox official

Ontvang waardevolle tips van indrukwekkende lichtexperts én
blijf op de hoogte van ticket-acties, nieuwe sprekers en het programma.

Nieuws

Casper Vulling

Gezond met LED

Waarom zou je een verpleegkundige laten zoeken naar medische apparatuur? En waarom zou je ziekmakende bacteriën op kantoor niet met licht bestrijden, in plaats van

Read More »

Future Lighting

Ben jij op zoek naar écht bruikbare handvatten, waardevolle lessen, nieuwe inspiratie én nieuwe contacten? Tijdens Future Lighting bieden we je dit én meer.

Bestel je ticket en krijg toegang tot de kennis en kunde van onze licht experts, de inspirerende innovaties van onze exposanten en de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden